Produžili dozvolu dubrovačkom taksistu koji je pokrao slijepog turista

Foto: dubrovackidnevnik.hr

TAKSISTU koji je krajem travnja pokrao slijepog francuskog turista u Dubrovniku produljena je dozvola za rad, javlja dubrovackidnevnik.hr.

Podsjetimo, dubrovački je taksist Francuzu naplatio tri kilometra više od tristo kuna. Priča je to koja je šokirala Hrvatsku, a javio se i pokradeni turist koji je tada ispričao kako ga je taksist uvjeravao da je cijena tolika zbog noćne tarife.
 
Na posljednjoj, 19. sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća svim su taksistima pa tako i taksistu lopovu.
 
S obzirom da je policija u međuvremenu utvrdila identitet počinitelja i ostale detalje, Dubrovački dnevnik kontaktirao je predsjednika Gradskog vijeća Matu Frankovića hoće li se zbog toga taksistu ipak oduzeti dozvala, Franković je rekao da će o izvješću policije obavijestiti pročelnika nadležnog upravnog odjela. 
 
Inače, policija je obavijestila da prema zakonu ne može podići kaznenu prijavu, nego da to mora učiniti pokradeni francuski turist, što je teško za očekivati s obzirom na to da je riječ o stranom državljanu. 
 
Dubrovački dnevnik piše da taksist za kojeg neslužbeno doznaju da se zove Ivo Hladilo nije jedini koji bi mogao nastradati jer se provode i izvidi oko "pumpica" koje su neki taksisti navodno ugrađivali kako bi taksimetri prikazivali veću cijenu vožnje.

Pročitajte više