VIDEO Ulaz u WC na splitskom kolodvoru izgleda kao zatvor

Foto: Index

SPLITSKI autobusni kolodvor odnedavno ima novi zahod, odnosno, tešku metalnu konstrukciju koja onemogućava prolaz ako se ne plate četiri kune. Kad se ubace kovanice, oslobodi se prolaz. Zeleno svjetlo pokazuje pravu stranu. Desnu.

Osim što korisnici imaju problema s kovanicama koje nisu uvijek pri ruci, i sam prolaz u sanitarni čvor poprilično je otežan. Konstrukciju treba pogurati, potreban je ozbiljan napor, a onda i vještina jer uz sve to željezo ostalo je premalo prostora da se nesretni korisnik provuče do školjke ili pisoara. Pomaže ako je čovjek mršaviji. Oni korpulentniji imat će popriličnih problema. Mjesta uistinu nema baš previše. 

Zatvor ili zahod? 

Suvišno je napominjati da novi dizajn prolaza do zahoda nije svima legao. Na društvenim mrežama dosta je komentara, nekima nije jasno radi li se o zatvoru, strogo čuvanom trezoru u banci ili, pak, pretjeranom zahvatu za jedan običan zahod.

Vlasnik kolodvora Mate Jujnović iznenadio se kada smo ga pitali za zahod.

"Pa što nije u redu? Zahod je napravljen po najvišim standardima, a konstrukcija je postavljena jer je bilo zlouporaba. Ljudi su preskakali, ne bi htjeli platiti. Zaista čudno. Nama se na zahod nitko nije požalio. Pa to je jedna tipska stvar, takva se vrata proizvode i prodaju na tržištu. Nisam ih ja dizajnirao. Mi smo u obavezi održavati taj prostor, a to nešto i košta pa smo zato postavili ovakav prolaz. Ne vidim tu ništa čudno ili neobično, pa i u Zagrebu imaju nešto slično", kazao nam je Jujnović.

Vlasnik kolodvora: Snima se samo ulaz

Na ulaznim vratima inače stoji upozorenje da se sve aktivnosti snimaju kako bi se mogli procesuirati svi zločini počinjeni protiv ovog postrojenja. Jujnović kaže da se snima samo ulaz, a ne i prostor u kojem bi privatnost trebala biti zajamčena. Ovog je vikenda u zahodu nađen mrtav muškarac s dubrovačkog područja. Sumnja se da se predozirao jer je kod sebe imao narkomanski pribor. 

Pročitajte više