Pogledajte ispad voditelja BBC-ja: Pred obiteljima bih poubijao sve štrajkaše

VODITELJ BBC-jeve emisiji Top Gear, Jeremy Clarkson, izazvao je bijes britanske javnosti komentarom da sve štrajkaše treba poubijati.

Gostujući u drugoj BBC-jevoj emisiji One Show je vrlo otvoreno kazao svoje mišljenje o javnim djelatnicima koji su jučer održali najveći štrajk u posljednjih 30 godina u Velikoj Britaniji. "Iskreno, sve bih ih poubijao. Sve bih izvukao van i smaknuo pred njihovim obiteljima", kazao je Clarkson. Nije mu jasno kako mogu štrajkati kada su im zagarantirane "pozlaćene mirovine dok drugi moraju raditi".

No, nije se zaustavio samo na vrijeđanju štrajkaša, nego je kasnije u emisiji "na zub" uzeo i ljude koji samoubojstvo počine bacanjem pod vlak. "Ponekad vlakom idem u London, ali uvijek siđem u Readingu. Uvijek je tako zato što se neko baci pod vlak i pogine. Razmislite, zašto bi se morali zaustaviti zbog toga što smo nekoga udarili? Koji je smisao zaustavljanja? Njima neće biti bolje", zaključio je Clarkson.

Voditelji emisije su se ogradili kako su to samo stavovi njihova gosta, a ne televizijske kuće, te su se ispričali zbog komentara o samoubojicama. Ovo nije prvi puta da Clarkson izaziva pozornost javnosti. Prije dvije godine je tadašnjeg britanskog premijera Gordona Browna nazvao "jednookim škotskim idiotom" te ga optužio da laže.

Pročitajte više