Pogledajte još jedan, nikad emitirani Plenkovićev spot iz Šavorićeva ureda

Screenshot: Index

PREMIJER Andrej Plenković, u vrijeme dok je pokušavao osvojiti premijersku poziciju obećanjima da će vratiti vjerodostojnost u hrvatsku politiku, snimao je predizborni spot u uredu odvjetnika Borisa Šavorića. Objavio je to jučer Dnevnik N1 televizije.

Riječ je o nekoliko sekundi Plenkovićevog obraćanja u kameru dok se u pozadini vidi pogled iz ureda odvjetnika koji je, kako je otkrio Index, bio dio samoprozvane grupe Borg koja je pisala Lex Agrokor, a onda se njime debelo okoristila.

Duža snimka Plenkovića u Šavorićevu uredu

Index je u posjedu duže snimke iz Šavorićeva ureda koja je snimljena u kampanji HDZ-a za parlamentarne izbore 2016. godine, no nikada nije emitirana. Snimka izgleda kao završna verzija predizbornog spota, u cijelosti snimljenog u Šavorićevu uredu.

"Danas su ljudi u Hrvatskoj suočeni s mnogim gospodarskim i socijalnim problemima. Promijenimo to", govori Plenković u neemitiranom spotu.

Dodaje da je njegov cilj gospodarski rast, pravna sigurnost i snažne institucije te kao i u emitiranom dijelu obećava da će vratiti vjerodostojnost u politiku. Plenković pritom uživa u interijeru i pogledu na Zagreb iz Šavorićeva ureda. 

Podsjetimo, nakon što je Index otkrio mailove sada već bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić s Borgovcima, među kojima je posebno značajnu ulogu imao Šavorić, ona je morala otići sa svoje funkcije. Plenković je istovremeno tvrdio da ništa nije znao, no Index je otkrio da se najmanje tri puta sastajao s grupom Borg, a jučer je priznao i da je sa Šavorićem išao u srednju školu.

Za spot u Šavorićevu uredu rekao je da je taj prostor odabrala agencija koja je spot izrađivala.

Pročitajte više