VIDEO, FOTO Obišli smo prvi splitski poslovni toranj, a imamo i snimku dronom

Foto i video: Dragan Miljuš/Index, crodrone

DOVRŠENA je nova splitska atrakcija, prvi splitski poslovni toranj koji je gradila tvrtka investitor SB toranj članica Westgate grupe iz Splita. Predsjednik Uprave Josip Komar otkrio nam je par detalja

"Gradnja je počela 2. veljače 2015. godine i danas je otvaranje. Nismo imali nikakvih problema tijekom gradnje. Toranj A dio je projekta Westgate Split. Za 10 dana krećemo sa tornjem B. Bit će to najveća građevina sa 110 metara visine, a u njega će ući jedan od najpoznatijih hotelskih brandova. Toranj bi se trebao sagraditi do kraja iduće godine", kaže Komar.

Ističe kako je Splitska banka 30 godina pokušavala naći rješenje za svoje sjedište.

"Uvijek su nailazili na prepreke. Mi smo objekt uspjeli isporučiti na vrijeme. Ima 20 tisuća kvadrata na pet podzemnih i 13 nadzemnih etaža, a vrijedan je 270 milijuna kuna. Posebnost je da je svaki kat u prostoru lobija lifotva oslikan povijesnim temama grada Splita", kaže Komar.

Tornjeve je projektirao Otto Barić, sin nogometnog trenera Otta Barića.

"Ovakvih građevina ne bi se posramila nijedna svjetska metropola. Split ih u potpunosti zaslužuje. Toranj B bit će nositelj Leed svjetskog certifikata zelene gradnje. Koristit će se najsuvremeniji materijali, a u eksploataciji će trošiti 30 posto manje energije od klasičnih građevina. Imat će 6 podzemnih etaža, prizremlje i 27 etaža. Na 28. katu bit će sky bar sa novim splitskim vidikovcem", kaže Komar. 

U nastavku donosimo veliku galeriju prvog splitskog poslovnog tornja:

 

Pročitajte više