Pogledajte kako je gradonačelnik posramio desničara Salvinija na ukrajinskoj granici

Foto: Twitter

TALIJANSKI desničar Mateo Salvini pojavio se na poljsko-ukrajinskoj granici gdje je namjeravao održati presicu i iskazati solidarnost s ukrajinskim izbjeglicama, no nije se baš dobro proveo.

Wojciech Bakun, gradonačelnik Przemysla na poljsko-ukrajinskoj granici, odbio je primiti talijanskog političara zbog njegovih ranijih proputinovskih sklonosti, navodi talijanska novinska agencija ANSA.

"Neću vas primiti. Dođite sa mnom na granicu da osudite Putina", rekao je Bakun. 

Gradonačelnik je na Salvinijevu presicu i donio majicu s Putinovim likom kakvu je nekoć nosio Salvini. Njome je mahao Salviniju pred očima.

Pogledajte snimku!

Dok je Bakun pokazivao majicu i obraćao se novinarima, Salvini je govorio: "Oprostite, oprostite" i bezuspješno pokušavao doći do riječi. 

Na kraju je ipak uspio reći: "Ne zanimaju nas kontroverze talijanske ili poljske ljevice. Ovdje smo da pomognemo onima koji bježe od rata", rekao je Salvini.

Mala skupina Talijana na gradskoj željezničkoj stanici također je prosvjedovala protiv Salvinija, dodala je agencija.

Najmanje 406 civila je ubijeno, a 801 ranjen u Ukrajini od početka rata, prema podacima UN-a, no strahuje se da su brojke znatno veće. Čak 2 milijuna ljudi pobjeglo je u susjedne zemlje, prema podacima UN-ove Agencije za izbjeglice.

 

Pročitajte više