Pogledajte napad ruskih bombardera na Siriju u kojemu su ubijeni deseci civila

Screenshot: YouTube
 
NAJMANJE 57 civila, među kojima 19 djece, ubijeno je u napadima vladinih snaga i ruskih saveznika u dvjema regijama ratom opustošene Sirije, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava. 
 
Na YouTubeu je objavljena snimka ruskih bombardera Тu-22М3 koji su izveli zračni napad.
 


 

Podsjetimo, ratnim zrakoplovima je napadnuto selo al-Shafah u istočnoj pokrajini Deir al Zour pod kontrolom militanata Islamske države. Pritom su smrtno stradala 34 civila, među kojima 15 djece, izvijestio je opservatorij. 
 
Ovaj su mjesec vladine snage i njihovi saveznici ponovno preuzeli kontrolu nad jednim od ključnih gradova u naftom bogatom Deir al Zouru, Albu Kamalu. Grad je strateški važan za Islamsku državu jer je povezivao područja pod kontrolom te radikalne grupe s regijama u susjednom Iraku. 
 
U zračnim napadima i granatiranju u pobunjeničkom uporištu u istočnoj Guti, blizu Damaska jučer je ubijeno 23 civila, među kojima četvero djece.
 
Glasnogovornik civilne zaštite za dpa je kazao da su vladini zrakoplovi jučer napali tržnicu u Mesrabi, gdje je ubijeno najmanje 17 ljudi, a 50 ih je ozlijeđeno. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Siriju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sirija.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više