Pogledajte koliko je Holding platio članak o kućanici koja odvaja otpad

Foto: Screenshot, Index

ZAGREBAČKI Holding odgovorio nam je na upit o plaćenom članku u kojem se opisuje dan fiktivne kućanice Ane, koja je dala otkaz kao voditeljica poslovnice banke i sad se veseli odvajanju otpada. Podsjetimo, u native oglasu se navodi kako je Ana "puno sretnija otkako je napustila bankarski posao", a navodnu se Anu kroz cijeli tekst oslovljava kao kućanicu.

"Suprug Luka, klinci Sven (11) i Patricia (8) i pas Lou njezina su najveća sreća, ali i izvor stalne brige, jer čistoća i održavanje stana nisu čas posla", stoji u native oglasu. (...) Danas je Anina obitelj zaslužila tople kroasane. Kućanica godinama ide u pekarnicu u kojoj kao omot koriste isključivo papir", dio je Holdingovog plaćenog članka. 

Na kraju teksta stoji kako je, oko 17 sati, nakon što su djeca došla iz škole, a muž ostao na druženju s prijateljima, napokon pronašla nešto vremena za sebe, pa odlučuje dvije prazne boce vina pretvoriti u svijećnjak i vazu.

Holding: Došlo je do nesporazuma

Tekst je nakon negativnih reakcija javnosti naposljetku uklonjen s portala na kojem je objavljen. Holding sve naziva - nesporazumom.

"Nažalost, došlo je do nesporazuma u komunikaciji i objave oglasnog članka na jednom portalu koji ni u kom slučaju ne predstavlja vrijednosti tvrtke jer se protivimo rodnim stereotipima. Ispričavamo se svima koje je članak povrijedio, a koji je u međuvremenu uklonjen", kažu iz Holdinga.

Dodaju da je "oglas napravio Native studio Tportala u sklopu edukativne kampanje o odvajanju otpada" i da je medijski prostor zakupljen putem otvoren postupka javne nabave, preko agencije koja je imala najpovoljniju ponudu. 

"Ugovorena cijena je 15.000 kuna za 10.000 prikaza. Oglasni članak prošao je provjeru Zagrebačkog holdinga na operativnoj razini, bez znanja i suglasnosti uprave društva", navode u Holdingu. 

Holding, dakle, priznaje, da je odobrio sporni oglasni članak, no kažu da je do toga došlo bez znanja uprave. 

 

 

 

Pročitajte više