Pogledajte program političara iz BiH, kaže da bi se svi trebali uhljebiti

Foto: Facebook

U BIH se bliže izbori, a to znači i da je vrijeme neizostavne predizborne kampanje.

Nositelj liste za Federalni parlament iz stranke Snaga centra, Eldin Vrače, na Facebooku je objavio svoj plan kako zadržati mlade u zemlji. I njegov plan je, u najmanju ruku, prilično čudan, da ne iskoristimo neku grublju riječ.

Vrače bi tako podigao minimalnu plaću i to brutalno. No, to je populistički potez koji možemo čuti i od drugih političara, pa i u Hrvatskoj.

No, Vrače bi se potrudio da se iz svake obitelji barem jednu osobu zaposli na teret proračuna. Dakle, da se uhljebi barem po jednu osobu iz svake obitelji. I da to bude zakon.

"Kako zaustaviti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

U dva poteza, da, dobro ste pročitali u dva poteza. Dva zakona. Zakon kojim bi odredili minimalnu neto satnicu radnika. Neto satnica koja bi iznosila 7 KM, što u prijevodu znači da bi minimalna neto plata iznosila 1302,00 KM. Mislim da poslije izglasavanja tog zakona nitko ne bi razmišljao o odlasku. Drugi potez odnosno zakon koji treba pripremiti jeste da Država garantuje svakoj porodici jednog zaposlenog na budžetu ili javnom preduzeću čime bi dali garanciju opstanka mladih u BiH. Mislim da bi s ova dva poteza zadali šah mat svim onim uglednim porodicama koje smo sinoć spominjali, a mladima dali nadu za Poštenu Državu", predlaže Vrače.

Pročitajte više