PRVA IZJAVA Pogledajte što je poručila buduća srpska premijerka

Screenshot Youtube

ANA Brnabić, aktualna ministrica državne uprave i lokalne samouprave koja je široj javnosti poznata kao prva srpska ministrica koja je javno priznala da je gay, izabrana je za mandatarku vlade Srbije.

Tim povodom dala je prvu izjavu za javnost.

Srbija u redu modernih država

"Želim zahvaliti predsjedniku na ukazanom ogromnom povjerenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme s nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i s ljubavlju. Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam jer trebam naslijediti pravog lidera, kao i obveza prema građanima koji očekuju osjetiti rezultate rada vlade kroz bolju kvalitetu života, izjavila je Brnabić za "Blic".

"Prihvatila sam kandidaturu koju sam dobila od predsjednika Srbije i krećem raditi na izvještaju i sastavljanju vlade. Važno je da se rad na projektima nastavi i ja sutra svakako idem u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posjetu. Idem provjeriti kako funkcionira sustav kojim smo povezali podatke šest državnih institucija, koji omogućuje da država bude servis građana. To je važan, reformski, rekla bih revolucionaran projekt za Srbiju i ja ću s timom u vladi Srbije i svim državnim institucijama nastaviti raditi na reformiranju državne uprave. Započeti poslovi moraju se završiti, a ja sam posljednjih mjeseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana. Osobno ću se angažirati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno", navela je Brnabić za "Blic".
 

Pročitajte više