Pogledajte snimku pljačke Imex banke u Splitu u kojoj je ranjen zaštitar

SPLITSKA policija još uvijek traga za počiniteljima dviju jučerašnjih pljački u Splitu. Objavljujemo fotografije pljačkaša iz Imex banke.

Upao je jučer oko 17.45 sati u poslovnicu u ulici Ruđera Boškovića na Splitu 3. Bio je maskiran, no 62-godišnji zaštitar Gradske sigurnosti Split Zdenko Milošević hrabro mu se suprotstavio. Pohrvali su se, zaštitar mu je skinuo masku, a pljačkaš ga je ranio u nogu.

"Mislio je da ću iskrvariti, zato se vraćao"

"Mislio je da ću iskrvariti, zato se nekoliko puta i vraćao. Srećom, metak je samo prošao kroz nogu. Čuo sam da policija nije našla ni metak, ni čahuru. Čudi me to, jer me pogodio u banci, a ne na ulici", priča zaštitar Milošević, kojeg smo posjetili na Odjelu traume splitskog KBC-a.

Zahvaljujući njemu, pljačkaš je pobjegao iz poslovnice neobavljenog posla. "Tukao me po glavi s pištoljem. Mislio je valjda da ću se onesvijestiti. Ali tvrda je to glava", "bacio" je šalu na svoj račun stasiti Milošević, kojeg su u bolnici posjetili supruga i djeca. 

"Vidio je da ne može sa mnom izaći na kraj"

Razbojnik je sav očajan i treći put došao pred vrata banke, no Milošević ih je zaključao i izvukao pištolj. "Vidio je da ne može sa mnom na kraj izaći. Puno sam od njega fizički jači. Pobjegao je uza stepenice kad je vidio da se ljudi približavaju", prisjetio se ranjeni zaštitar. U banci je tri godine i dosad nije bilo problema.

Na snimci se vidi kako mu se razbojnik približava. Zaštitar je stajao na vratima banke kad se pljačkaš približio. "Nisam ni pomislio ispočetka da će biti problema. Ali kad je povikao: "Ovo je pljačka, lezi dole", sve je bilo jasno. Stalno je to ponavljao dok me tukao pištoljem po glavi. Nisam uspio prepoznati naglasak, premalo je riječi izgovorio", kaže Milošević.

Danas je u bolnici postao prava medijska zvijezda pa je Upravu KBC-a zamolio da ga novinari više ne smetaju. "Uza svu moju muku, ne treba mi publicitet", pojasnio je pokazajući ranu na natkoljenici. 

Policija traga za dvojicom, a ne jednim pljačkašem

Pola sata nakon neuspjele pljačke Imex banke stigla je dojava i o pljački poštanskog ureda u Šimićevoj ulici na Blatinama, udaljenom svega par stotina metara. I tamo je banuo maskirani pljačkaš naoružan pištoljem. Zaštitara pošta nema pa pljačkaš ovdje nije imao pretežak posao. Ne zna se koliko je novca odnio.

Policija sumnja da banku i poštu nije opljačkala ista osoba. Navodno su svjedoci dali posve različite opise. Na splitskim ulicama su jučer bili policajci u pancirkama i dugim cijevima.

Pročitajte više