Pogledajte snimku upada kosovskih specijalaca u srpski dio Kosovske Mitrovice

Screenshot: Blic/Index

PRIPADNICI kosovske specijalne policije ROSU jutros su oko 5 sati upali u sjeverni dio Kosovske Mitrovice, u kojem živi većinom srpsko stanovništvo, i uhapsili četvoricu Srba. 

U gradu su se oko pet sati čule sirene za uzbunu koje još uvijek odjekuju, a na ulici je velik broj građana. Čuli su se i pucnjevi.

Video: Pogledajte trenutak kad su kosovski specijalci upali u srpski dio

Akcija kosovskih specijalaca trajala sat vremena

Akcija pripadnika ROSU-a trajala je oko sat vremena. Prema posljednjim informacijama koje je objavio Blic, jedinica ROSU-a u međuvremenu se povukla sa sjevera Kosova. 

Kako piše albanski Koha.net, uhićeni su Dragiša Marković,Saša Ćurčić, Marko Rašić i Nedeljko Spasojević. Marković i Spasojević su također pripadnici kosovske policije. 

"Držali su ga na podu s puškama uperenim ka njegovoj glavi"

"Upali su oko pola šest jutros s dugim cijevima i mog Dragišu bukvalno izvukli iz kreveta. Bacili su ga na pod dnevne sobe i na lošem srpskom jeziku rekli da stavi ruke na leđa. Vikali su mi na albanskom šuj, šuj (šuti) i sproveli me do sobe, a Dragišu su držali na podu s puškama uperenim ka njegovoj glavi", ispričala je Slavica Marković, supruga uhapšenog policajca za Blic. Kosovskih policajaca je bilo, kaže, desetak, a upali su oko 5:30.

Htjeli uhititi i potpredsjednika Srpske liste

Srpski mediji pišu da su uhićeni odvedeni u južni dio Kosovske Mitrovice. Kosovski specijalci, prema svemu sudeći, namjeravali su uhititi i potpredsjednika Srpske liste Milana Radojičića. Upali su u njegovu zgradu, no ondje ga nisu pronašli.

SOdržana je izvanredna sjednica vlade Srbije, a Vučić ima zakazane izvanredne sastanke sa šefovima srpske vojske. O incidentu je obaviješten i KFOR.

Kako javljaju srpski mediji, Srbi sa sjevera Kosova su blokirali ceste na administrativnim prijelazima. 

Video: Srbi blokiraju cestu u znak prosvjeda

Pročitajte više