Pogoršalo mu se zdravstveno stanje: Šešelj prebačen iz zatvora u bolnicu

SRPSKI mediji prenijeli su priopćenje Srpska radikalne stranke kako je predsjednik stranke Vojislav Šešelj zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačen iz zatvora u Scheveningenu u bolnicu Leiden u Haagu.

Haški sud poručuje kako je Šešelj stabilno, a to potvrđuju i nizozemski liječnici. U priopćenju se navodi i kako je Šešelj hospitaliziran sinoć, no konkretne zdravstvene tegobe zbog kojih je primljen u bolnicu ne spominju se.

Srpski radikali smatraju kako je pogoršanje Šešeljeva zdravstvenog stanja uzrokovano "tendencioznim i svakodnevnim kršenjem njegovih osnovnih ljudskih i zakonskih prava, a u priopćenu SRS-a stoji i kako je, što se više bliži čitanje završnih riječi zakazano za ožujak, to kršenje sve drastičnije.

Iz SRS-a poručuju i kako je očito da Haški sud nema izlaznu strategiju jer tužiteljstvo nije uspjelo dokazati ni jednu točku optužnice, pa je prema mišljenju radikala nizozemski tribunal spreman na sve kako bi Vojislava Šešelja spriječio u iznošenju svoje završne riječi, čak i "svjesnim ugrožavanjem njegova života".

Kao posljednje, Srpska radikalna stranka ocjenjuje da "Haški sud namjerno povećava pritisak na Šešelja prekidanjem privilegirane komunikacije s njegovim pravnim savjetnicima i onemogućavanjem obrane, te uskraćivanjem posjeta prijatelja zatvoreniku i daljnjim odugovlačenjem suđenja koje je nezabilježeno u međunarodnom javnom pravu".

Pročitajte više