Pogreb Jade Goody televizija će prenositi uživo

OBITELJ jučer preminule 27-godišnje Jade Goody, zvijezde britanskog celebrity Big Brothera koja je umrla nakon duge i teške borbe s rakom, potvrdila je kako će njezin pogreb televizija uživo prenositi.

Konačna epizoda u produkciji Jade Goody, kako je sprovod okarakterizirao publicist Max Clifford, bit će održana u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Buckhurst Hillu u Essexu. Točan datum sprovoda još nije poznat, no poznato je da će Goody biti pokopana unutar sljedeća dva tjedna te kako će njezin pogreb uživo prenositi i televizija.

"Nije bila plitka osoba, za razliku od ostatka svijeta"

"Jade je htjela proslavu u čast njezinog života", kazao je Clifford, a prenosi Telegraph. Bit će to proslava, ali na kojoj će, naravno, biti i puno suza, dodao je Clifford. Velečasni Johnatan Blake, koji je predvodio vjenčanje Goody i Tweeda, za Sky News je izjavio da je ona "svetica iz Upshirea i princeza iz Bermondseya".

Ona se smrti smijala u lice i dala ljudima uvid u potpuno nov pristup u nošenju s teškom bolesti poput raka, istaknuo je Blake. "Kod nje je najbolje bilo to što je bila uvijek direktna, iskrena i duboko u sebi genijalka, a ne površna osoba, kao što je većina stvari u današnjem životu", zaključio je velečasni Blake.

Sinovima ostavila nasljedstvo od četiri milijuna funti

Jade je svojoj majci prije samog kraja dala instrukcije da njezini sinovi ne budu prisutni dok ona umire, želeći ih na taj način zaštiti od smrti. Njezina možda najveća ostavština sinovima Bobbyju i Freddyju, jest četiri milijuna funti, koje je zaradila zahvaljujući prodaji svoje priče časopisima i televizijskim nastupima te prodaji prava prijenosa vjenčanja, za koje je dobila milijun funti.

Kćer bivšeg ovisnika o heroinu, koju su često ismijavali zbog neukih ispada u Big Brother kući, umrla je znajući kako je sinovima ostavila dovoljno sredstava za miran i siguran život, onaj kojeg ona nažalost nikad nije imala.

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više