Zavadlav u sudnicu došao u lancima i pancirki. Policija strahuje od osvete?

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NASTAVAK suđenja Filipu Zavadlavu danas su pratile pojačane mjere sigurnosti. Zavadlav je i ovaj put doveden u lancima, ali sad je na sebi nosio i pancirku, kao i pravosudni policajci koji su ga dopratili.

Policija je donijela sigurnosnu procjenu da postoji opasnost od osvete s obzirom na to da je jedna od žrtava bio član Torcide, objavio je Dnevnik.hr. Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić tvrdi da nema informaciju zašto se išlo na dodatne sigurnosne mjere.

Suđenje je danas nastavljeno pregledavanjem video snimki s mjesta u blizini trostrukog ubojstva.

U sudnici su pročitani zapisnici i izvješća te pregledavane snimke nadzornih kamera u blizini i sa mjesta zločina, no kako se dalo vidjeti one nisu snimile sam čin pucanja. Na dvije se snimke sa Šperuna vidio pad motora te Jurica Torlak u bijegu, dok je u susjednoj ulici snimljen pad motocikla, kao i prašina koja je najvjerojatnije nastala nakon ispaljenog metka.

Zavadlavov branitelj odvjetnik Branko Šerić sudu je predložio pregledavanje još jedne snimke, Zavadlavog razgovora s bivšom djevojkom, a mišljenja je da će presuda u tom predmetu biti izrečena do veljače iduće godine.

"Nova rasprava je određena za 7. siječnja s početkom u 9 sati. Meni je to drago jer znači da se postupak vodi ubrzano. Vjerujem da će sljedeći put Filip iznijeti obranu, a nakon toga bismo predmet trebali privesti kraju. Ja ću inzistirati ili na dopuni ili na novom vještačenju, ali o tome će odlučiti sud", kazao je odvjetnik Šerić.

Na sud su bila pozvana i tri svjedoka, no zbog bolesti tužitelja, kojega je mijenjala kolegica, odlučeno je da se oni neće saslušavati već će se pregledavati snimke nadzornih kamera.

Podsjetimo, optužnica ŽDO-a Split tereti Zavadlava da je 11. siječnja ove godine u Varošu, s 37 metaka iz automatske puške, ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motociklima. Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju.

Policiji se predao nekoliko sati nakon ubojstva i to u kafiću nadomak zgrade policije. Prethodno je automatsku pušku odbacio u kontejner na cesti gdje je i pronađena.

Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina. 

Pročitajte više