Pokopan Davor Petriš, prva žrtva pokolja u Zagorju

BIVŠI hrvatski branitelj, 36-godišnji Davor Petriš, koji je u srijedu pronađen ustrijeljen u očevoj klijeti u selu Vetešinec pokraj Ivanca, danas je poslije podne pokopan na mjesnom groblju. Pogrebu je nazočilo nekoliko stotina ljudi, između ostalog i njegovi suborci iz VII. gardijske brigade Pume.

> U šumi pronađen Koradin terenac, ali se još ne zna gdje je general

Na pokopu nije bilo policajaca u odori, no bilo je nekoliko istražitelja u civilu. Inače, majka ubijenog Petriša za medije je ispričala kako nije istina da je njegovu djevojku Snježanu u Zagrebu pronašla policija razgolićenu i ostavljenu nakon što je oteta. Petriš se djevojkom trebao oženiti u svibnju.

Korade još nije u statusu osumnjičenika

Petriš je bio bivši ađutant generala Ivana Korade i njegov blizak prijatelj. Korade je poznavao sve četiri ubijene žrtve. Iz policije još uvijek nije potvrđeno kako je Korade ubojica. Krunoslav Borovec i dalje govori kako Korade još nije u statusu osumnjičenika te da ga traže "jer ima zanimljiva saznanja o događaju". Osim toga, iz policije je već nekoliko puta rečeno kako Korade nije niti jedini osumnjičeni te da se traga navodno za više osoba.

Iako nema službenih potvrda da ih je Korade ubio, krvavi trag vodi do njega: sve žrtve ubijene su istim kalibrom - pištoljem 9mm, Korade ih je sve poznavao, a s nekima od njih navodno je bio u svađi. Primjerice s ubijenim je Franjom Kosem imao i okršaj prije dvadesetak godina, kada ga je Kos izbo nožem. Kos je pronađen upucan i s nožem zabijenim u vrat.

Tri od četiri žrtve živjele su u istoj ulici u kojoj je general živio. Iako nije poznato kakve je razmirice mogao imati s Cilikom Hudić i njezinim 16-godišnjim unukom Goranom, neki mediji pišu kako je i s nesretnom staricom imao nekih razmirica.

Policija je danas na brdu zvanom Bijela peć pronašla Koradin džip, u kojemu su pronađeni dokumenti, no iz policije su kazali kako u vozilu "nisu pronašlu ključne dokaze". Vozilo je odvezeno na dodatno vještačenje u centar za kriminalistička vještačenja.

Policija uz pomoć pasa pretražuje selo Petrova gora

Ulice Starog Golubovca u posljednjih su nekoliko dana ostale zjapiti prazne. Mještani su sve manje voljni razgovavarati o onome što se događa i radije ne izlaze iz kuća. Selo je pod policijskom opsadom, a iznad njega kruži helikopter. Cesta koja povezuje Stari Golubovec i Lobor zatvorena je. Policajci uz pomoć pasa pretražuju i selo Petrova Gora te idu od kuće do kuće i popisuju mještane - imena i prezimena, adrese te uzima njihove izjave.

Neki mediji navode kako se i danas u Golubovcu moglo čuti nešto nalik pucnjavi, no policija je demantirala da je došlo do takvog nečega.

Inače, PU krapinsko-zagorska poslala je priopćenje svim lovačkim udrugama, a u kojemu ih obavještava da je zbog policijske potrage za generalom zabranjen lov na tom području.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više