"Nijemci u školama mijese pizzu na dječjim guzicama", izjava je žene koja pokreće televiziju za Hrvate katolike

Foto: Hina, Video: Dubrovački dnevnik

DIREKTORICA Laudato televizije (LTV) Ksenija Abramović, poznata po izjavi da Nijemci mijese tijesto za pizzu na dječjim guzicama te po tome što je u Hrvatsku dovela Judith Riesmna, danas je najavila pokretanje "obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima" te da će taj vjerski televizijski kanal početi emitirati program za Božić u 18 sati, a sadržaj svakodnevnog programa do 23 sata bit će repriziran u dva navrata idućeg dana.



Kako je istaknuto na predstavljanju, Laudato televizija je privatna inicijativa kojoj su osnivači udruga 'Ime dobrote', tvrtka  Laudato d.o.o i direktorica televizije Ksenija Abramović koja je zahvalila na podršci hrvatskim biskupima i apostolskom nunciju Alessandru D'Erricu čije su preporuke LTV-u pomogle dobiti sredstva Američke biskupske konferencije i organizacije 'Kirche in Not' za nabavu potrebne tehničke opreme.

'Laudato televizija je projekt angažiranih katolika laika željnih da Crkva u Hrvatskoj ima televizijski kanal koji će u svojim emisijama pratiti redoviti život Crkve koja je bogata mnogim stvarnostima i doprinosi svekolikom razvoju naše zemlje', naglasila je Abramović dodajući i da smo takvim djelovanjem Katoličke crkve, između ostalog, odavno europska kulturna sredina značajnih dostignuća i ostvarenja.

Žele doprijeti do mladih

'Prateći hod svog naroda, činila je to Crkva kroz stoljeća, a u novim i drugačijim okolnostima čini to i danas, želeći biti u službi općeg dobra cijelog društva', istaknula je Abramović predstavljajući programski sadržaj LTV-a, obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima. Naglasila je i kako mediji imaju izrazito veliku ulogu na formiraju stavova pojedinaca , a da je osobita želja LTV-a doprijeti do mladih.


'Prevenirajući, koliko je to moguće, teža razočarenja ili skretanja mladih, nudimo emisije u kojima će mladi kreativno stvarati, promišljati i međusobno se ohrabrivati u svjetlu Božje riječi i nauka Crkve koji, sigurni smo, imaju odgovore na sva traženja, želje i potrebe čovjeka u ovo suvremeneno doba', naglasila je Abramović.

Dubravko Šimenc i Rafael Dropulić kao voditelji



Posebno su bile predstavljene emisije 'Papa s nama' – prijenos audijencije pape Franje koju će uređivati Diana Tikvić, te emisija 'Prosudba' o aktualnim društvenim političkim temama koju će voditi Danijela Dujmović Ojvan te gastroemisija 'Božanstven tek', sportska emisija 'Dudo i prijatelji' i talk show 'Božanstvena komedija' koje će voditi Marin Periša, Dubravko Šimenc i Rafael Dropulić Rafo.

Kako je bilo istaknuto, LTV ima dopuštenje Agencije za elektroničke medije (AEM)  za emitiranje satelitom, kabelom i internetom na rok od deset godina.

Gledatelji u Hrvatskoj će LTV moći pratiti na MAXtv-u, kanalu 503 i Iskon TV-u, a preko operatera program će biti emitiran i u BiH.  Istaknuto je i da je na Laudato televiziji sada stalno zaposleno 18 ljudi, a da u stvaranju programa sudjeluje 60 stručnih suradnika. Naglašeno je i da će se LTV i dalje financirati od donacija dobročinitelja, a naročito od Hrvata u dijaspori, ali i da je upućen zahtjev za dobivanje koncesije za specijalizirani kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži za digitalnu regiju Zagreba i okolice.


'Želja nam je ući u svaki dom u Hrvatskoj, ali idemo postupno jer nam to diktiraju financijske mogućnosti' zaključila je Abramović naglašavajući da Laudato televizija u sadržaju svog vjerskog televizijskog kanala želi biti 'graditelj istine, ljepote i dobrote'.

Prijateljica Željke Markić

Kako smo već ranije pisali, Ksenija Abramović prijateljica je Željke Markić.

"U Mađarevu u Varaždinskoj biskupiji sam prije desetak godina kupila vikendicu i krenula na mise i počela raditi s mladima u župi kojima sam kasnije i kupila stan u Zagrebu u kojeg su se oni smjestili. Sve što imam i sve što jesam predajem Gospodinu, on je taj koji je menadžer, a ja sam službenica njegova", rekla je Abramović u jednom intervjuu.

Na upit novinarke što bi ona poručila obiteljima koji žive u oskudici, Abramović je rekla kako su danas teška vremena, ali ono što poručuje svima je da mole.

I dok promiče Crkvu jasno ignorirajući činjenicu da se upravo među svećeničkim redovima događaju najgnusnije pedofilske radnje, Abramović je istovremeno bila zaslužna za letke koji odgajatelje u vrtićima i profesore u školama žele prikazati pedofilima poručujući im "Ne dirajte našu djecu".



Izjava iz Dubrovnika šokirala

"U Njemačkoj na satovima domaćinstva djeca od devet godina mijese tijesto za pizzu. Dok još ima onih grudica, stavi se stol ispred razreda i djetetu skinu gaćice. I na stražnjici od djeteta završi se miješanje tog tijesta od pizze, gdje se na taj način pokazuje koliko se treba riješiti straha od bilo kakvog dodira. Malo pizza, malo stražnjica! Dakle, to je prestrašno, to je ono što nas čeka. Ministar Jovanović je rekao kako će u hrvatskim školama implementirati spolni odgoj po uzoru na onaj u Njemačkoj", rekla je Abramović 2014. na tribini na kojoj je gostovala Reisman u Dubrovniku.

Pročitajte više