Pokrenut projekt "Glazbeni prsten Zagrebačke županije"

ZAGREBAČKA županija i županijska Turistička zajednica pokrenuli su projekt "Glazbeni prsten Zagrebačke županije" u Samoboru, Zaprešiću, Vrbovcu, Velikoj Gorici, Ivanić Gradu, Zelini, Dugom Selu i Jastrebarskom.

Svrha je projekta unaprjeđenje koncertnoga glazbenog života i razvoja kulturnih navika u osam gradova te županije, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj zagrebačke Koncertne direkcije Saša Britvić.

U svakom gradu održat će se ciklus od četiri koncerta uglednih hrvatskih umjetnika, a kako je naglašeno, koncerti će se održavati u najvrjednijim gradskim prostorima - bilo da je riječ o sakralnim objektima ili koncertnim dvoranama.

U rujnu će u Ivanić Gradu i Zaprešiću nastupiti Hrvatski barokni ansambl, u listopadu u Dugom Selu i Velikoj Gorici Hrvatski brass kvintet, u Zelini Zagrebački kvartet saksofona, u Jastrebarskom Dječji zbor "Zvjezdice", u Vrbovcu Zagrebački puhački ansambl i u Samoboru violinistica Laura Vadjon i čembalist Mario Penzar.

U Zaprešiću i Samoboru u studenom je na rasporedu koncert Gorana Listeša, Zagrebački gitaristički kvartet održat će koncerte u Velikoj Gorici i Dugom Selu, Zagrebački puhački ansambl nastupa u Ivanić Gradu i Jastrebarskom, a Laura Vadjon i Mario Penzar u Vrbovcu.

U zelinskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u prosincu će nastupiti Dječji zbor "Zvjezdice".

Pročitajte više