Pokrenut ZaMirZINE.net

TIJEKOM lipnja ove godine pokrenut je novi web portal pod nazivom ZaMirZINE, novina za civilno društvo i urbanu kulturu. Izdavač je nevladina udruga ZamirNet, a glavni urednik je donedavni novinar Feral Tribunea, Toni Gabrić.

ZaMirZINE objavljuje vijesti i teme s područja humanistički usmjerenog dijela civilnog društva, a osim toga pokrivat će važna područja koja se u Hrvatskoj nezasluženo nalaze na margini javnog interesa, poput znanosti, ekonomije, međunarodnih političkih i društvenih procesa, kulture...

ZaMirZINE je novinarska radionica u kojoj surađuju etablirani novinari koji su senzibilitetom bliski civilnom društvu, nevladini aktivisti i studenti.

Stalni suradnici ovog novog portala su slobodni novinari Davor Gjenero i Srećko Pulig, Toni Vidan (Zelena akcija), Bojan Munjin (HHO), Martina Belić (B.a.b.e.), antiglobalist Dražen Šimleša, Marko Strpić, glavna urednica nekadašnjeg ARKzinea Vesna Janković, i mnogi drugi čije vrijeme tek dolazi. ZaMirZINE-ova adresa je http://www.zamirzine.net.

Pročitajte više