Pokušaj ubojstva u noćnom klubu u Zagrebu; ranjena dva zaštitara i redar

NEPOZNATI počinitelj noćas je 55 minuta poslije ponoći sati iz vatrenog oružja ranio redara i zaštitare na ulazu u noćni klub "Fontana" jer su nisu dopustili da uđe u klub u alkoholiziranom stanju, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Redar tog kluba (rođen 1967.) teško je ranjen i život mu je u opasnosti, a prevezen je u KBC "Rebro".

Ranjena su i dvojica zaštitara tvrtke "Bilić-Erić". Jedan je mladić (1981.) teško ranjen i liječi se u Klinici za traumatologiju, a 21-godišnji mladić lakše je rnajen.

Nepoznati počinitelj došao je u klub "Fontana" nešto prije ponoći, gdje je popio veću količinu alkoholnih pića. Izašao je iz kluba, nakon čega se namjeravao vratiti, što mu zaštitari nisu dopustili jer je bio pijan. Otišao je do svojeg automobila, uzeo zasad neutvrđeno vatreno oružje i pucao prema njima.

Nakon toga je pobjegao i za njim se još traga, no policija vjeruje da će ga uskoro uhvatiti, rečeno je na konferenciji za novinare.

Na području zagrebačke Policijske uprave jučer i prošle noći dogodilo se 60 kažnjivih djela. Osim pokušaja ubojstva, među ostalim, dogodilo se 16 krađa i 18 provala, a ukraden je i jedan automobil.

Dvojica maloljetnika, 15-godišnjak i 16-godišnjak, opljačkali su, uz prijetnju pištoljem, jučer u 15,35 sati sportsku kladionicu u Maksimiru. Pobjegli su, no ubrzo su uhićeni.

Jučer nešto prije 19 sati nepoznati muškarac, maskiran sivom kapom s prorezima za oči, uz prijetnju pištoljem, opljačkao je poslovnicu Hrvatskih pošta u Aveniji grada Vukovara na Trnju.

Tijekom dana obavljen je očevid 46 prometnih nesreća, od čega su 43 bile samo s materijalnom štetom. U sudaru u Sesvetama jedan je muškarac (rođ. 1960.) poginuo.



Pročitajte više