Pokušaj ubojstva u Zagrebu, samoubojstva u Splitu

SINOĆ je u Zagrebu oko 20.15 sati, na području Susedgrada nepoznati muškarac s razbijenom čašom ubo 45-godišnjaka u vrat, a jutros oko pet sati u Splitu Županijski centar 112 u Splitu dobio je dojavu o pokušaju samoubojstva.

Kako je priopćila zagrebačka policija 45-godišnjak se nalazio u susedgradskom kafiću sa svojim prijateljima, 52-godišnjakom i 47-godišnjakom, kada je bez ikakvog povoda i bez prethodne svađe na njega nasrnuo nepoznati počinitelj, također gost lokala. On je razbio čašu sa stalkom i razbijenim dijelom dužine 7 cm i debljine 2 cm oštećenom zadao ubodnu ranu sa prednje strane vrata.

Prijatelj 45-godišnjaka nakon toga je šakom u glavu udario počinitelja te je on pao i izgubio svijest. Dok su prijatelji zvali Hitnu pomoć, počinitelj je došao k svijesti i pobjegao.

Ozlijeđeni je prevezen u bolnicu Sveti Duh, gdje mu je pružena liječnička pomoć, a ozljeda mu je za sada okvalificirana kao tjelesna ozljeda, dodaje se u priopćenju policije.

Muškarac se pokušao ubiti

Građani su Županijskom centru 112 u Splitu oko 5 sati ujutro dojavili da su u Belamontijevoj ulici pronašli mušku osobu koja je pokušala izvršiti samoubojstvo, ali je još uvijek pri svijesti.

Muškarcu je medicinska pomoć pružena u splitskoj bolnici. Više informacija o tom slučaju zasad nema.

A.H.

Pročitajte više