Pokušala ubiti šeficu u BiH, ulila joj otrov u šalicu s kavom. Osuđena na 2 godine

Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

Nina Ninković (58) iz Banje Luke proglašena je krivom i osuđena na dvije godine zatvora u prvostupanjskom postupku zbog pokušaja ubojstva svoje kolegice i šefice Slađane Tanasić, tako što joj je u šalicu s kavom ulila sredstvo koje može uzrokovati smrt.

Šefici je 2022. u kavu ulila kemijsku supstancu koja se koristi u sredstvima za čišćenje i otrov za mrave. Ninković i Tanasić su tada radile na Pedagoškom zavodu Republike Srpske.

Tužiteljstvo za Ninković traži strožu kaznu. Kako piše N1 BiH, obrana je na žalbenom ročištu pred Vrhovnim sudom Republike Srpske zatražila da se prvostupanjska presuda Ninković ukine te da se predmet vrati na novi postupak ili da se presuda preinači jer se tvrdi da nije riječ o kaznenom djelu koje joj se stavlja na teret.

Isto tako, obrana traži da se 58-godišnjakinji ukine pritvor.

"Koncentracija supstanci u kavi nije mogla prouzrokovati smrt"

Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević je tijekom obrazlaganja ranije prvostupanjske presude naglasio da na nju nije moguće uložiti žalbu, kao ni na rješenje kojim je optuženoj određen pritvor.

Sudac je rekao kako je kazneno djelo počinila s eventualnim predumišljajem i da je utvrđeno da koncentracija otrovnih tvari koje je 58-godišnjakinja ulila u kavu nije mogla prouzrokovati smrt i da se radi o nepodobnom pokušaju ubojstva, piše N1 BiH.

Pročitajte više