Polančec obećavao Belji razne povlastice samo da prikrije sumnjivih 10 milijuna kuna?

HDZ-OVAC i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Zvonko Beljo navodno je svjedok pokajnik u slučaju Podravka. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista upravo je preko njegove tvrtke Gradec izvučeno više od 10 milijuna kuna.

> Damir Polančec pod istragom zbog Podravke: Ima nedodirljivih, ali ja ne spadam među takve!

U rujnu 2009. Podravka je na račun Beljine tvrtke uplatila zajam u iznos od 10 milijuna kuna. Odluku o tome potpisao je bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, također jedan od osumnjičenih. Kada se otkrila afera vezana za malverzacije u Podravki Beljo je tvrdio da mu je novac uplaćen pogreškom te da ga je vratio, no list piše kako je to učinjeno fiktivno te da je novac proslijeđen SMS-u koji je time vratio dug Podravci. Čelnici Podravke, Zdravko Šestak i Josip Pavlović pritom su, kako ih se tereti, namjerno krivo knjižili povrat sredstava, tako je na koncu ispalo da je zatvoren krug potraživanja između tri navedena poduzeća, o čemu je napravljena i odgovarajuća cesija.

Uskok Polančeca tereti da se u studenom prošle godine dvaput sastao s Beljom pokušavajući uz njegovu pomoć prikriti nezakonitost transakcija. Kako piše Jutarnji list, Polančec je Belju nagovarao da potpiše dokumentaciju temeljem koje bi knjiženja između tvrtki SMS, Gradec i Podravka postala opravdana i zakonita. No, Beljo je navodno odbio potpisati dokumente, iako mu je Polančec svašta obećavao.

Pročitajte više