Polančec: U Vladi lažu, Šuker i Kosor bili su upućeni u sve

U RAZGOVORU za Novi list bivši potpredsjednik HDZ-ove vlade i ministar gospodarstva demantirao je priopćenje iz Banskih dvora u kojem se tvrdi kako Kosor nije sudjelovala na sastancima na kojima se razgovaralo o izmjeni dioničkog ugovora između Vlade i MOL-a.

Polančec je naveo kako je želio o tim sastancima progovoriti dok je svjedočio u Saboru na poziv Povjerenstva za Inu no da se nije sjetio jer mu je to bila jedna posve nova situacija.   

"Bila je to za mene jedna posebna situacija. Ispitivali su me i članovi stranke kojoj sam tada još uvijek pripadao, sve su to pratili brojni novinari, a bio je to moj praktično prvi javni nastup otkad sam završio u pritvoru. Stoga se nisam sjetio reći sve što sam planirao. Ali, sada, posebno nakon što Jadranka Kosor opovrgla da smo se sastajali oko Ine, motiviran sam otkriti punu istinu o tome", izjavio je Polančec za Novi list.

Kazao je kako je činjenica da Kosorici nikad nije dao na uvid nacrt tog ugovora, no da je ona bila upućena u sva događanja oko toga. Polančec tvrdi da je Kosor prisustvovala sastancima te da je na njima bila po izravnom Sanaderovom nalogu.

"Siguran sam da negdje postoji zapisnik ili zabilješka s tog sastanka. Sjećam i službenog poziva za sastanaka u kojem je među sudionicima na prvom mjestu bilo navedeno ime i prezime današnje premijerke. Dakle, Jadranka Kosor nikako ne može govoriti da ništa nije znala o izmjenama dioničkog ugovoru", ustvrdio je Polančec.

Pročitajte više