Polančecova sudbina u rukama Kosor: "Ne razmišljam o ostavci"

IAKO smo svi to očekivali, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec rekao je na press konferenciji kako uopće ne razmišlja o ostavci, te da, dok im se ne dokaže krivnja, vjeruje u nevinost uhićenih budući da ih poznaje kao časne i poštene ljude. Polančec se samo kratko obratio novinarima ne dopustivši im da postavljaju pitanja.

Dodao je kako treba pustiti institucije da odrade svoj posao bez pritisaka.

> Tema: Afera Podravka

> Traži se Polančecova smjena

> Uhićeni čelni ljudi Podravke!

> Kakav tajming: Dan kada je Bajić radio svoj posao

U Saboru o smjeni Polančeca

"Loše stanje u u brodogradnji i mirovinskom sustavu te malverzacije u Podravci razlozi su za ostavkom Damira Polančeca", stoji u službenom zahtjevu SDP-a, HNS-a i IDS-a koji su danas zatražili ostavku potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca.

Od Sabora se traži da mu iskaže nepovjerenje.

"Hrvatsku iz krize i korupcije mogu izvući samo prijevremeni izbori, Vlada i HDZ nemaju namjeru smjenjivati svoje nesposobne i korumpirane ministre", stoji u  interpelaciji kojom se traži Polančecova smjena.

Damir Polančec u aferi Podravka do posljednjeg je trenutka branio ne samo upravu nego i čelnika splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića te je više puta tvrdio da ne postoji plan za preuzimanje Podravke. 

Potpredsjednik Vlade svojedobno je putem menadžerskog ugovora stekao 3.750 dionica, a vjeruje se da je na njegovo inzistiranje krenulo i kreditiranje SMS-a. Prema mišljenju mnogih za plan preuzimanja Podravke morao je znati Polančec koji je još uvijek potpredsjednik Vlade, a koji u kabinet Ive Sanadera ušao  2005. godine i to s pozicije člana Podravkine uprave. Ostaje pitanje je li za taj plan znao i sam Sanader no taj odgovor mogli bi znati u Državnom odvjetništva, koje vodi istragu.

Valja naglasiti kako je premijerka Kosor svojedobno govoreći o Polančecu rekla kako ne može donijeti nikakvu odluku dok ne dobije podatke o čemu se zapravo radi u Podravci. Premijerka je prije tjedan dana poručila kako nadležne institucije moraju odraditi svoj posao, a ona čeka rezultate.

Pročitajte više