Policajac na napad nožem supruge odgovorio hicem iz službenog pištolja

U BRAČNOJ svađi dvoje pijanih supružnika iz Kloštar Ivanića "deblji je kraj" jučer izvukao suprug, inače zagrebački policajac, koji je nožem uboden u lopaticu nakon čega je iz pištolja opalio hitac u zid.

Kako je danas izvijestila zagrebačka policija, ne otkrivajući identitet supružnika, bračna svađa u obiteljskoj kući u Kloštar Ivaniću doživjela je vrhunac jučer poslijepodne kada je 32-godišnja supruga kuhinjskim nožem krenula na 40-godišnjeg supruga. On je napad spriječio uhvativši nož za oštricu, pri čemu je ozlijedio dlan desne ruke. Nakon toga je suprugu udario šakom, a ona ga je nožem ubola u lijevu lopaticu.

Ranjeni suprug uspio je doći do ormara iz kojega je izvadio službeni pištolj i ispalio metak. Zrno je pogodilo u zid, a potom palo na pod, nakon čega je supruga pozvala policiju.

U zagrebačkoj policiji nisu rekli u kojem je smjeru pucao njihov kolega.

Po dolasku policije supružnici su podvrgnuti alkotestu koji je pokazao da su oboje prije svađe "dobro potegnuli". Naime, kod muškarca je utvrđeno 2,79 promila alkohola u krvi, a kod žene neznatno manje žene, 2,74 promila.

Suprugu je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Ivanić Grad, dok je supruga odbila pomoć.

U vrijeme svađe, fizičkog i oružanog obračuna njihovo dvoje maloljetne djece na sreću nije bilo u istom prostoru, već u prizemlju kuće kod roditelja supruga.

Policija je najavila da će nakon kriminalističke i prekršajne obrade protiv 32-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Ivanić Gradu zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, a protiv njenog supruga kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Oboje supružnika privedeno je i sucu za prekršaje u Ivanić Gradu zbog prekršaja Zakona o zaštiti obitelji od nasilja.

O događaju je obaviješten ivanićgradski Centar za socijalnu skrb koji će do 17. studenoga donijeti odluku o smještaju djece koja će do tada biti kod bake, izvijestila je policija.

Pročitajte više