Policajac povukao iskaz da se sam ranio; ulazna rana je na leđima

Dr. FRANJO HUSINEC, šef Odjela za digestivnu kirurgiju koprivničke Opće bolnice ustvrdio je u ponedjeljak, suprotno tvrdnji policije, da je ulazna rana na leđima a izlazna na trbuhu graničnog policajca Stjepana Majnovića, čiji je slučaj ranjavanja proteklih dana izazvao veliku pažnju u javnosti.

Dr. Husinec, koji je operirao policajca Majnovića, rekao je, uz ostalo, u izjavi za HTV da je ´manja rana sa stražnje strane, sa slabinske regije lijevo, a izlazna - veća rana je na prednjoj strani trbušne stijenke, isto na lijevoj strani´.

U izjavi za HTV glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić ponovila je kako je na ´na temelju tragova tj. rasporeda barutnih čestica, gareži, ulja, i oštećenja odjeće vještačenjem nedvojbeno utvrđeno kako je metak ispaljen iz apsolutne blizine i to u predio trbuha, i iz službenog pištolja Stjepana Majnovića´.

Načelnik koprivničko-križevačke policije Miroslav Puž izjavio je u nedjelju navečer da je ranjeni granični policajac Stjepan Majnović priznao da su on i kolega iz ophodnje Zlatko Š. obmanjivali javnost, tvrdeći da su ih 7. ožujka na hrvatsko-mađarskoj granici napala dvojica nepoznatih muškaraca.

´Nije bilo nikakvih krijumčara ljudi, ni običnih krijumčara, a niti krivolovaca. Majnović se ranio kada je navodno želio očistiti službeni pištolj, koji je pritom opalio, a radi zavaravanja i kasnije priče ispaljen je još jedan metak´, kazao je Puž na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Rekao je kako je policija prve indicije da je priča lažna dobila u nedjelju prije podne kad su stigli nalazi vještačenja iz Centra za krim vještačenje. ´Ključno je pritom bilo to što je vještačenjem utvrđeno da je hitac ispaljen s udaljenosti najviše do jednog centimetra, što se utvrdilo po odjeći i po tragovima na odjeći´, rekao je Puž.

U potrazi za navodnim počiniteljima bile su uključene i interventne jedinice triju susjednih policijskih uprava, policijski čamci i helikopter MUP-a, pa čak i mađarska granična policija. Potraga je trajala gotovo puna tri dana.

Majnović je lažno prijavio kazneno djelo pokušaja ubojstva, čineći pritom kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Protiv njega se podnosi prijava, a protiv obojice stegovna odgovornost i bit će udaljeni s dužnosti, izvijestio je načelnik Puž.

Pročitajte više