Australska policija elektrošokerom pogodila ženu (95) u staračkom domu, kritično je

Screenshot: YouTube/ABC News (Australia)

AUSTRALKA koja boluje od demencije završila je u bolnici s ozljedama opasnim po život nakon što ju je policija gađala elektrošokerom u staračkom domu. Do incidenta je došlo u srijedu kada su policijski službenici stigli u dom za starije osobe Yallambee Lodge u Coomi nakon dojave da 95-godišnja Clare Nowland hoda s nožem u rukama. 

Kada je policija stigla u objekt, pronašla je Nowland s nožem za meso. Službenici i djelatnici doma za starije pokušali su smiriti situaciju, no 95-godišnjakinja je polako krenula prema policiji, nakon čega je pogođena elektrošokerom. "Koristila je hodalicu. Ali imala je nož", priopćili su iz policije, a prenosi BBC.

Policajac neće biti suspendiran 

Prijatelj obitelji starije žene, Andrew Thaler, tvrdi da je pogođena elektrošokerom dva puta, u prsa i leđa, zbog čega je pala na pod i zadobila prijelom lubanje i ozbiljno krvarenje u mozgu.

Nakon negodovanja javnosti zbog, kako mnogi tvrde, “neprimjerene reakcije”, policija Novog Južnog Walesa (NSW) je priopćila kako je pokrenula istragu. Dodala je kako policajac koji je umiješan u incident nije suspendiran, ali će biti ispitan u sklopu istrage. 

Pročitajte više