Policajac ubio suprugu i ranio načelnika

ZAGREBAČKA policija priopćila je da je policajac u Sesvetama noćas ubio suprugu i ranio načelnika policije dok je vodio pregovore.

O priopćenju u kojem se spominje ranjavanje šefa Ureda načelnika Gorana Burušića javnost nije izvjestila, kao obično, glasnogovornica policije Stanka Saraja, već načelnik PU Zagrebačke Ivan Babić.

33-godišnji policajac ustrijelio je suprugu sinoć oko 20,20 sati u obiteljskoj kući u Sesvetama, a nakon što je policija došla na mjesto događaja ranio je načelnika Sektora policije koji je pred kućom vodio pregovore o predaji, priopćeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačke policije.

Po riječima načelnika zagrebačke policije Ivana Babića, 33-godišnji policajac pucao je na svoju pet godina mlađu suprugu V.H. na katu obiteljske kuće u Karlovačkoj ulici u kojoj je bilo i njihovo dvoje malodobne djece - curica i dječak od 3 i 2 godine.

Policija je na mjesto događaja došla nakon što su susjedi javili da su čuli pucnjavu, no policajac je odbio otvoriti ulazna vrata kao i kontaktirati s policijom držeći djecu u naručju. Radi pregovora o njegovoj predaji pred kuću je došao i načelnik sektora policije Goran Burušić - tvrdi policija.

´Unatoč svim naporima da se s počiniteljem ostvari kontakt i da ga se privoli na predaju on je oko 3,35 sati ispali hitac iz pištolja koji je pogodio policijskog načelnika´, kazao je Babić. Odmah zatim u kuću je upala specijalna policija, uhitila počinitelja i privela ga u postaju - dodao je Babić.

Nakon ulaska u kuću policija je na katu pronašla mrtvo tijelo V.H. dok su djeca neozlijeđena spavala u svojim krevetima.

Lakše ranjenom načelniku pomoć je pružena u KB Dubravi, kazao je Babić dodajući da je Burušić lakše ozlijeđen jer ga je metak koji je bio već usporen ulaskom kroz staklo ulaznih vrata pogodio u remen hlača.

Policija danas nije iznijela motive tog ubojstva kao ni identitet počinitelja dodajući da će više podataka reći nakon dovršetka kriminalističke obrade.

Osumnjičeni policajac u sesvetskoj PU radi od 1993., a u posljednje vrijeme bio je na dužnosti šefa smjene. Do sad nije evidentiran zbog ikakvih izgreda.

Nakon obrade osumnjičeni će uz kaznene prijave za ubojstvo i pokušaj ubojstva biti prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Babić je izvijestio da se u prošloj godini na zagrebačkom području dogodilo 13 ubojstava od čega 11 iz obiteljskih problema.

Pročitajte više