Policajci greškom premlatili zagrebačkog poduzetnika, i još podigli prijavu jer se branio

ŠTO ZNAČI naći se na pogrešnom mjestu u pogrešnom trenutku znaju zagrebački poduzetnici F.S. i Z.V. Oni nisu ni slutili kako će završiti njihov poslovni sastanak nakon što su se u Zagreb vratili sa službenog puta.

Nakon što je nepoznati vozač na Kukuljevićevu trgu u naselju Špansko pregazio čovjeka, policija je pokrenula potragu za crvenim VW "passatom" kojim je neodgovorni vozač pobjegao s mjesta nesreće. Nakon pola sata potrage, policajci iz Črnomerca našli su u Rešetarovoj ulici u istom naselju, drugi crveni VW "passat", kojim su se nekoliko trenutaka prije, sa službenog puta vratili dvojica poduzetnika.

Policajci su, misleći da su uhvatili kriminalca, oštro nastupili prema 42-godišnjem F.S. Nakon što je pitao zašto je uhićen, policajac je rekao da je pobjegao s mjesta nesreće i da je ubio čovjeka.

"Počeo me mlatiti i bacio me na tlo. Jednom nogom stajao mi je na ruci, s drugom me mlatio po tijelu i glavi. Nakon što mi je obje ruke stavio na leđa i vezao ih lisičinama, podignuo me i nastavio mojom glavom lupati po autu.", kazao je za Večernji list građevinski poduzetnik F. S.

63-godišnji prijatelj i poslovni partner F.S.-a, Z.V., pokušao je policajcima objasniti da se radi o pogrešci, a kao dokaz pokazivao im je račun koji pokazuje da su u vrijeme zločina bili na autocesti. Budući da je F.S. u obrani udario policajca, to je kasnije iskorišteno za kaznenu prijavu protiv njega, a policijska obrada nastavljena je i u črnomerečkoj policijskoj postaji.

Jedan je inspektor nedužnom optuženiku rekao da je "u govnima do nosa" i sugerirao mu da sve prizna. Pretučenog F.S. dvaput su te večeri vozili u bolnicu i sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, a noć je proveo u policijskoj jedinici za zadržavanje u Petrinjskoj ulici.

Iz Petrinjske je pušten tek nakon što se pravi krivac sam javio i predao policiji. Dežurna sutkinja ispitala ga je u subotu ujutro i nakon ispitivanja pustila ga na slobodu.

Pročitajte više