Policajka spasila bebu iz zaključanog auta: "Samo sam je htjela što prije spasiti"

Foto: PU istarska

NA DANAŠNJOJ svečanosti povodom obilježavanja Dana grada Pule dodijeljeno je priznanje i policijskoj službenici Stefani Orbanić. Stefani je djelatnica Policijske postaje Pula-Pola, a nagrađena je za požrtvovnost i hrabro spašavanje desetomjesečne bebe iz zaključanog, na suncu ugrijanog automobila u srpnju prošle godine.

Policija je 12. srpnja prošle godine oko 14 sati dobila dojavu kako se u zaključanom autu u blizini pulske policijske postaje nalazi malo dijete. Policijska službenica je po dolasku na mjesto događaja provukla ruku kroz stražnji prozor koji je bio djelomično otvoren i potom otvorila vrata. 

Hitna je odvezla bebu u bolnicu

Sa suvozačkog sjedala je izvukla bebu koja je jako plakala. Zagrlila ju je i pokušala smiriti. S obzirom na to da je beba imala povišenu temperaturu jer je provela oko 15 minuta u automobilu, hitna medicinska pomoć odvezla ju je u pulsku bolnicu radi pregleda.

''U tom trenutku nisam stigla emocionalno reagirati jer sam jedino htjela bebu što prije spasiti iz auta. Tek kada je događaj prošao i kada su emocije popustile, shvatila sam što se sve moglo dogoditi. Ovakvi događaji, kada su uključena djeca, ne zaboravljaju se lako'', rekla je Stefani i zahvalila Gradu Puli i gradonačelniku Filipu Zoričiću na dobivenom priznanju.
 

Pročitajte više