Policajka u SAD-u ostavila ženu u zaključanom autu, udario ga vlak. Neće u zatvor

Foto: Twitter

BIVŠA policajka Jordan Steinke osuđena je na 30 mjeseci uvjetne kazne, što znači da je izbjegla odlazak u zatvor. Steinke je u američkoj saveznoj državi Colorado zaključala ženu s lisicama na rukama u policijski automobil, u koji je zatim udario teretni vlak, piše BBC.

Proglašena je krivom za bezobzirno dovođenje u opasnost i napad, dok je oslobođena optužbe za pokušaj ubojstva iz nehaja. 29-godišnjakinja, koja je izgubila posao zbog incidenta, dobila je nalog da odradi 100 sati društveno korisnog rada. Yareni Rios-Gonzalez, žena koja je bila smještena u automobilu, zadobila je ozbiljne ozljede u nesreći, uključujući i ozljedu mozga.

Incident se dogodio u rujnu prošle godine, kada su Steinke i još jedan policajac istraživali dojavu o obijesnoj vožnji i oružju u okrugu Weld, oko 115 kilometara od Denvera. Rios-Gonzalez je zaustavljena, privedena i premještena u policijski automobil koji je bio parkiran na željezničkim tračnicama. 

I obrana i tužiteljstvo tražili uvjetnu kaznu

Policajci su pretraživali njezino vozilo kada je vlak udario u policijski automobil. "Ono što se dogodilo te noći progonilo me 364 dana. Sjećam se tvog plača i vrištanja. Sjećam se kako sam te molila da mi kažeš svoje ime. Molila sam se da ostaneš budna. Nikada se nisam osjećala tako bespomoćno. Nismo te mogli izvući iz auta", poručila je Steinke u isprici pročitanoj na sudu tijekom izricanja presude.

Steinke je dodala kako se nada da će policajcima održati edukativne razgovore o opasnostima željezničkih tračnica. Odvjetnik stradale žene ispričao je sudu da je njegova klijentica patila zbog toga što joj je nesreća tako radikalno promijenila život, ali i da je osjećala žal što je Steinke izgubila karijeru.

Sudac Timothy Kerns je kazao kako je planirao poslati Steinke u zatvor kao lekciju da će se policajci smatrati odgovornima za loše ponašanje. No, predomislio se kada su i obrana i tužiteljstvo zatražili uvjetnu kaznu. Drugom sada već bivšem policajcu umiješanom u incident Pablu Vazquezu trebalo bi se suditi kasnije ove godine.

Pročitajte više