Policija će se pobrinuti da ne bude ustaških znakova na Thompsonovom koncertu

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON pozvao je danas posjetitelje njegovog koncerta koji će se u petak održati na glavnom zagrebačkom trgu, da na koncert ne nose zabranjena obilježja - fašistička, nacistička, komunistička, boljševička.

Thompson je to rekao na press konferenciji održanoj u Zagrebu kojoj su nazočili i predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža, pročelnik Ureda za branitelje zagrebačkog Poglavarstva Miodrag Demo te predsjednik Zbora braniteljskih udruga Grada Zagreba Ratko Dragović.

Thompsona je podržao Ivan Pandža koji je za Index rekao da se koncert organizira povodom Dana zagrebačkih branitelja te posjetitelje pozvao da na koncert dođu samo s primjerenim obilježjima. Tako će biti "prihvatljive" samo oznake Hrvatske vojske, braniteljskih udruga i Grada Zagreba.

Pandža je najavio da će na Trgu bana Josipa Jelačića biti policija i redari koji će osiguravati da se na koncertu ne pojave nepoželjna obilježja.

Prije Thompsonovog nastupa, koji počinje u 21 sat, po tri pjesme će izvesti hrvatski branitelji Mario Filipi, 100-postotni ratni invalid i bivši snimatelj, Mato Grgić, nekadašnji pripadnik HOS-a, Branko Čulić, vukovarski branitelj te Đuka Čaić izvođač najpoznatiji po pjesmi "Hrvatine".

Miodrag Demo je demantirao medijska nagađanja da koncert možda neće biti održan iz sigurnosnih razloga, te je potvrdio nastup Thompsona. Na pressici je bilo govora i o troškovima koncerta koji zagrebačko Gradsko poglavarstvo financira s 270.000 kuna od čega samo unajmljivanje tehnike košta stotinjak tisuća kuna.

I.K.
Foto: Index

Pročitajte više