Policija dala opis počinitelja oružane pljačke pošte kod Koprivnice

POLICIJA traga za dvojicom neidentificiranih razbojnika koji su danas oko podneva izvršili oružanu pljačku poslovnice Hrvatskih pošta u mjestu Sveti Ivan Žabno. Neslužbeno se doznaje da je odneseno oko 20 tisuća kuna.

Nakon što su od uposlenice pošte oduzeli novac, iz poslovnice su se udaljili pješice u nepoznatom smjeru. Prilikom pljačke zaposlenica i zaposlenik, koji su se u vrijeme počinjenja kaznenog djela nalazili u poslovnici nisu zadobili ozljede, napominje PU koprivničko-križevačka.

Navode da je prvi počinitelj muškarac tamnije puti, starosti između 35 i 40 godina, s više madeža na licu, visine između 170 i 175 centimetara, a u trenutku pljačke imao je na glavi tamnu šiltericu, bio je obučen u tamnije traperice, tamniju maslinastu jaknu, imao je crne patike i crne okrugle naočale.

Drugi je pljačkaš muškarac tamnije puti, visine oko 180 cm, starosti između 25 i 30 godina, mršavije tjelesne građe, udubljenog mršavog lica. Bio je obučen u tamnije traperice, tamniju maslinastu jaknu, crne patike, i također je imao crne okrugle naočale i tamniju šiltericu na glavi.

Očevidne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici PU koprivničko-križevačke i PP Križevci, a provode se intenzivni izvidi u cilju detekcije počinitelja konkretnog kaznenog djela, te pronalaska otuđenog novca, dodaje policija koja poziva građane, ukoliko imaju bilo kakva korisna saznanja koja bi pomogla u razrješenju ovog kaznenog djela, da se jave najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na telefonski broj 92.

Pročitajte više