Policija i dalje traga za Jakšom Cvitanovićem

DUBROVAČKA policija ni do danas, šest dana nakon bijega Jakše Cvitanovića, nije uspjela ući u trag navodnom dileru s Korčule, a jučer uhićenoj dvojici osumnjičenika istražni sudac odredio je 48-satni pritvor.

Cvitanović je tijekom privođenja s Korčule u Dubrovnik pobjegao dvojici policajaca nakon što ih je počastio pićem.

Policija je u Istražni centar Županijskoga suda u Dubrovniku jučer poslijepodne privela dvojicu osumnjičenika zbog pomaganja Jakši Cvitanoviću Cviku (31) u skrivanju pištolja, kojim je prije tjedan dana izudarao Rina Cetinića - Komarca. Privedeni su Enes Agović (27) iz Blata na otoku Korčuli i Franjo Stipković (19) iz Dubrovnika. Obojici je istražni sudac Đorđe Benussi odredio 48-satni pritvor, a u tom roku Državno odvjetništvo mora podignuti optužnicu.

HSP-ova saborska zastupnica Ruža Tomašić nedavno u medijima prokazala Cvitanovića kao glavnoga korčulanskoj dilera.

Državno odvjetništvo izvijestilo je da mjerodavna tijela provjeravaju utemeljenost medijskih navoda po kojima Cvitanović nije samo "diler lokalnog karaktera".

MUP je iz službe udaljio dvojicu policajaca kojima je Cvitanović pobjegao pri privođenju.

Istodobno je, kako je izvijestio MUP, ravnatelj policije Marijan Benko prihvatio prijedlog načelnika dubrovačko-neretvanske policije o kadrovskim promjenama u postajama u Korčuli i Stonu te u Policijskoj upravi.

Pročitajte više