Policija imenovala dvojicu napadača iz Londona

Screenshot: Metropolitan Police

SCOTLAND YARD je imenovao dvojicu napadača s London Bridgea. Oni su Khuram Butt i Rachid Redouane, piše SkyNews.

"Butt je i otprije bio poznat policiji i njezinom odjelu MI5, ali nije bilo naznaka da bi mogao planirati napad. Redouane nije poznat policiji", piše u priopćenju Scotland Yarda.

Khuram Butt - 'seksist' koji je djeci u parku dijelio slatkiše

Khuram Butt je, prema pisanju SkyNewsa, u istočnom Londonu poznat kao Abu Zaitun ili kratko - Abu.

Taj 27-godišnjak je u Britaniju iz Pakistana došao kao dijete s roditeljima. Živio je u stanu u Barkingu.

Jedna od susjeda opisala ga je kao "zlu i seksističku" osobu koja je ljutito promatrala žene, no drugi susjed je posvjedočio kako je volio s njim razgovarati o Arsenalu.

"Dva dječaka rekla su mi kako je prošli tjedan dijelio slatkiše djeci u obližnjem parku govoreći im kako moraju biti pristojni i poštivati svoje roditelje", dodao je.

Radio u restoranu i teretani

Butt je 2016. godine dobio diplomu za podučavanje engleskog jezika odraslih osoba. Osim toga, završio je i školu za poslovnu administraciju.

Radio je u lokalnom restoranu iz KFC franšize te lokalnoj teretani.

Rachid Redouane - obiteljski čovjek nepoznat policiji

Rachid Redouane je tridesetogodišnjak miješanog marokansko-libijskog porijekla. Scotland Yard je priopćio kako se služio i imenom Rachid Elkhdar.

Na njegovom tijelu je nakon napada pronađena irska osobna iskaznica. Policija istražuje je li pokušao iz Irske otputovati u Siriju. Oženjen ženom škotskog porijekla, bio je obiteljski čovjek o kojemu se malo zna.

Istraga o trećem napadaču je u tijeku

U tijeku je istraga o trećem napadaču, policija je zamolila da ljudi dojave svaku informaciju koju bi mogli imati, a koja bi im pomogla.
 

Pročitajte više