Policija ispitujući nasilnog maloljetnika došla do oca koji je posjedovao sjemenke marihuane

NAKON što je nad njime provedena kriminalistička obrada zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji, splitska je policija na temelju izjave osumnjičenog maloljetnika došla do njegovog oca kod kojeg je pronađeno nekoliko sjemenki marihuane, doznaje se iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PU SD).

Maloljetnik je policajcima koji su ga ispitivali zbog gotovo svakodnevnog dvogodišnjeg maltretiranja roditelja, sestre i mlađe braće, kazao da njegov 44-godišnji otac u njihovoj obiteljskoj kući drži marihuanu.

Policija je nakon toga zatražila sudbeni nalog za pretragu kuće, koji je ubrzo odobren i izvršen. Pretragom je pronađena jedna sumnjiva kutija u kojoj je 44-godišnjak držao sjemenke marihuane.

Policija je kutiju zaplijenila, a sjemenke poslala na sudsko vještačenje u MUP-ov Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu. Protiv 44-godišnjeg Splićana podnesena je jedna kaznena i prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Što se tiče njegovog maloljetnog sina, on bi tijekom dana trebao biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Splitu. Policija u izvješću o prekršajima maloljetnika navodi da je on, osim što ih je maltretirao, roditelje, braću i sestru i fizički napadao i prijetio, te je razbijao namještaj po kući.

I.K.

Pročitajte više