Policija javila zašto je uhitila lika s Jaruna u čijem stanu je nađen ogroman piton

Foto: PR ZOO

ZAGREBAČKA policija je izvijestila o slučaju uhićenja na Jarunu tijekom kojega je u stanu pronašla golemog pitona.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, sumnja se na to da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu u Zagrebu na području Jaruna te je tako pripremljenu dalje preprodavao.

Pretragom stana na Jarunu policijski su službenici pronašli 25 zasađenih stabljika marihuane visine između 10 i 130 cm.

S obzirom na to da se u stanu gdje je obavljana pretraga nalazila životinja koja je predstavljala potencijalnu opasnost za policijske službenike, zaposlenici službe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba iz stana su izuzeli zmiju dužine oko 5,5 metara te preuzeli brigu o njenom zbrinjavanju.

Piton dug 5,5 metar i težak 50 kilograma

Podsjetimo, jučer je na Facebook stranici Zagrebačkog zoološkog vrta objavljeno kako je zmija u dobrom stanju te je smještena u karantenu.

"Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer! Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba.

I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju", objavljeno je na Facebook stranici Zagrebačkog zoološkog vrta uz fotografije impresivne zmije.

🐍 Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer! Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza!...

Objavljuje Zoološki vrt grada ZagrebaPetak, 3. srpnja 2020.

Pročitajte više