"Policija je uzela videokameru na kojoj su naše snimke seksa i još mi je nisu vratili"

OVOG je tjedna na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje Zoranu Petroviću zvanom Kizo, inače zetu vlasnika Europatradea i ostalima uhićenima u akciji "Transporter" kojom je razbijena organizirana kriminalna skupina kradljivaca kamiona i autobusa. Osumnjičenike se tereti da su nekoliko godina krali vozila u Hrvatskoj i krijumčarili ih u Srbiju. Pritom su zaradili više od 11,5 milijuna kuna.

> Razbijen hrvatsko-srpski lanac krijumčara automobila; 41 osoba privedena

Akcija se provodila u suradnji zagrebačke policije, Uskoka i MUP-a Srbije, a Petrović je uhićen 27. studenoga 2007. godine. Tijekom policijske potjere je i ranjen. Osim Petrovića, uhićen je i njegov suvozač Momčilo Cvijanović Cvija, a istog je dana policija uhvatila i tadašnju Petrovićevu ljubavnicu Mariju Halovanić Maru, koju se sumnjiči kao njegovu suradnicu.

"S njime sam svugdje išla, a on je imao puno prijatelja po cijeloj Hrvatskoj i drugdje. Išli smo na ručkove u Opatiju, vozili se, a šta mene briga otkud njemu novac. No, svi moji problemi počeli su kad sam ušla u vezu sa Zoranom. On je bio oženjen i trebalo je mene na neki način odvojiti od njega. Neka je policija sve snimala, jer će se na suđenju vidjeti da ja nisam imala veze s krađama. Oni su priložili ono što njima odgovara, kad ja govorim o parama, ali kad Zoran kaže jednom od optuženih da preda mnom ništa ne govori o `poslu`, onda tih snimaka nema. Sve sam ja to pročitala dok sam bila u pritvoru. Zašto u spisu moraju biti moji intimni razgovori i snimke? Policija je uzela videokameru na kojoj su naše snimke seksa. Još mi je nisu vratili. Kad bih ja to stavila na internet, bila bih popularnija od Severine. Ne pada mi na pamet. Mogu li oni to presnimiti?", rekla je Jutarnjem listu Halovanić.

Halovanić je osumnjičena za krađu 18 kamiona, dva autobusa i Dinamovog Golfa iz servisa Porsche Leasinga na Jankomiru. U Uskokovoj optužnici stoji kako je Halovanić bila prethodnica, pratnja i zaštita u transportu ukradenih vozila iz Hrvatske u Srbiju te je od Petrovića tražila da krade vozila i predaje njoj novac.

I.M.
Foto: Boris Kovačev/Cropix

Pročitajte više