Policija još radi na "slučaju Baluba"

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas da još uvijek traje kriminalistička obrada "slučaja Baluba" u kojemu je 47 građana kazneno prijavilo odgovorne osobe Baluba centra u Buzinu jer nisu dobili kuhinje za koje su uplatili predujam.

"U početku obrade tog slučaja odgovorne osobe Baluba centra bile su nedostupne, no proteklih dana smo ih pronašli i one dobro surađuju s policijom", kazala je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je kako policija slučaj rješava u suradnji s zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom.

Osim policiji, 47 oštećenih građana slučaj je prijavilo i Društvu Potrošač. Građani su, naime, uplatili predujam za kupnju kuhinje u Baluba centru, nakon čega su početkom listopada sva prodajna mjesta te trgovačke kuće zatvorena, a kupci ostali bez robe i svojega novca.

Predstavnik oštećenika Vjekoslav Par izjavio je danas da su protiv Baluba centra podnijeli kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Par kaže da im se vlasnik nije javio nakon zatvaranja prodajnih mjesta i centrale tvrtke u Voćarskoj ulici, pa više ne postoji mjesto gdje bi se oštećeni građani mogli informirati o sudbini svojega novca.

"Imamo informacije da je polovicom rujna izmijenjena vlasnička struktura tvrtke, koja nije u stečaju ali joj je blokiran žiro-račun na kojem nema novaca", rekao je Par, pozvavši vlasnika da se javi u Društvo Potrošač kako bi se razriješio slučaj.

Pročitajte više