Dubrovačka policija mjesecima pratila dilere pa uhitila djevojku (22) i dva mladića

DUBROVAČKA je policija izvijestila o uhićenju troje dilera. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 29 godina i ženskoj osobi u dobi od 22 godine. Povod ovim uhićenjima bile su ranije zapljene manjih količina droge u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Iako količinom male, upravo takve zapljene su značajne jer se preko njih dolazi do 'većih igrača', odnosno osoba koje drogu nabavljaju i u većim količinama krijumčare na područje naše Županije, nakon čega je dalje preprodaju, što je bio slučaj u ova dva događaja", rekli su iz policije. 

Do uhićenja su dovela dva kriminalistička istraživanja. U prvom je utvrđeno kako je 29-godišnjak od kraja prošle godine do travnja ove godine prodavao amfetamin 15 osoba sa šireg dubrovačkog područja, i to po cijeni od 10 eura po gramu. Jučer mu je pretražen stan u Dubrovniku te je pronađena manja količina marihuane i amfetamina.

U drugom kriminalističkom istraživanju je utvrđeno da je drugi 29-godišnjak iz BiH u istom razdoblju nabavljao veće količine marihuane koju je potom u količinama od 5, 25 ili 50 grama prodavao većem broju osoba, najmanje njih 14. U prodaji mu je povremeno pomagala i 22-godišnja djevojka s kojom živi u zajedničkom kućanstvu na području Nove Mokošice.   

Dvojica osumnjičenih muškaraca su uz kaznene prijave dovedena pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave, dok je 22-godišnjakinja kazneno prijavljena u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte više