Policija kod Stare Gradiške uhvatila tri Turčina, imali lažne bugarske osobne

Ilustracija: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska granična policija je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Hrvatsku, zatekla troje turskih državljana u autu njemačkih registracija s krivotvorenim bugarskim dokumentima, priopćila je u subotu brodsko-posavska policija.

Zatečeni su 9. kolovoza u 21:15 na GP-u Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, prilikom kontrole osobnog automobila njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, osoba i prtljage. Pritom su tri osobe u dobi od 44, 18 i 16 godina policijskim službenicima predočile osobne iskaznice Republike Bugarske.

Policija  je posumnjala da su osobne iskaznice krivotvorene, što je i potvrđeno kriminalističkom istragom 20. kolovoza. Utvrđeno je da su se osumnjičeni poslužili krivotvorenim osobnim iskaznicama.

Također je utvrđeno kako je riječ o troje državljana Republike Turske, koji ne ispunjavaju propisane uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. U upravnom postupku doneseno je rješenje kojim im se zabranjuje ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana te su preko istog graničnog prijelaza napustili Hrvatsku, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više