Policija na tragu Gotovininog dvojnika

HRVATSKA policija u potrazi je za misterioznim talijanskim turistom, fizički izrazito sličnom odbjeglom hrvatskom generalu Anti Gotovini, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, javlja Večernji list.

Podsjećamo, glavna haška tužiteljica Carla del Ponte tvrdi kako je u posjedu fotografije snimljene u kolovozu u Brelima pokraj Makarske, na kojoj se navodno vidi general Gotovina. Iako je ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt natuknula kako se možda radi o hrvatskom glumcu koji je večer prije bio u Zagvozu, prema najnovijim informacijama riječ je o talijanskom turistu koji fizički vrlo sliči odbjeglom generalu.

"Provjeravamo je li neki talijanski turist sličan Gotovini ljetos bio u Brelima. Pojedinosti zasad ne možemo iznositi u javnost." - kazao je glasnogovornik MUP-a.

"Večernji" od dobro obaviještenog izvora neslužbeno doznaje kako policija već raspolaže identitetom dotičnog Talijana, te pokušava s njim stupiti u kontakt. Isti izvor tvrdi kako je Talijan ovog ljeta odsjeo u privatnom smještaju u Brelima, te da je svaki dan ručao u restoranu Arka.

Što se tiče fotografije na kojoj Del Ponte temelji svoju tvrdnju da se Gotovina nalazi u Hrvatskoj, ona je navodno snimljena na brodu "Lijepa Brela" koji turiste, među kojima je taj dan bio i dotični Talijan, vozi na izlete do otoka Brača.

Pročitajte više