Policija ne može riješiti slučaj ubojstva Hrvata u Njemačkoj. Nudi nagradu za pomoć

Foto: polizei.bayern

URED policije u Münchenu traži svjedoke i sve druge koji imaju korisne informacije o ubojstvu 49-godišnjeg Hrvata Kristiana Krambergera. Kramberger je pronađen mrtav u svom stanu na adresi Leonrodstraße u Neuhausenu još 5. studenog 2021. Naknadnom kriminalističkom istragom i forenzičkim istraživanjem otkriveno je kako je Kramberger ubijen, piše Fenix.

Iako je prošla godina dana od ubojstva, njemačka policija još uvijek nema nikakvih tragova o počinitelju ili počiniteljima. Stoga je objavila fotografiju ubijenog i povećala nagradu za pomoć u istrazi na iznos od 10 tisuća eura. Također, ostavila je broj telefona na koji svjedoci mogu javiti sve važne informacije. 

Žrtva je vodila dvostruki život

"Kristian Kramberger planirao je prigodno slavlje u povodu 50. rođendana, a očekivao je i goste iz Hrvatske. Nakon što nekoliko dana nije mogla doći do oca, kćer Kristiana Krambergera je pozvala policiju koja je ušla u stan i na tlu zatekla njegovo mrtvo tijelo", stoji u policijskom priopćenju. 

"Posvuda je bilo krvi. Naknadnim očevidom kriminalističke policije na mjestu zločina, osim vidljivih tragova nasilja, utvrđeno je kako je u stanu ubijenog muškarca još nekoliko dana ranije netko bio", dodaju iz policije.

"Istragu je preuzeo odjel za ubojstva. Istražitelji su doznali kako je Kristian Kramberger vodio dvostruki život. Službeno se vodio kao nezaposlen, a zapravo je zarađivao ilegalnim poslovima, najčešće je ilegalno trgovao lijekovima na recept. Kristiana Krambergera svjedok je posljednji put vidio živog 20. listopada 2021. (srijeda)", kažu iz policije.

Iz stana žrtve ništa nije ukradeno

Benjamin Castro Tellez, glasnogovornik policije, rekao je da su tijekom istrage utvrdili da se Kramberger prije smrti redovito družio s pripadnicima nižih društvenih slojeva. "Ti su ljudi također posjećivali 49-godišnjaka u njegovom stanu, što objašnjava mnogo različitih DNK i otisaka prstiju koje su forenzičari pronašli na mjestu zločina", kazao je Castro Tellez.

Iz policije poručuju kako je jednosobni stan žrtve bio uredan i da očito nisu ukradene nikakve dragocjenosti. Unatoč intenzivnoj istrazi, još uvijek nije identificiran niti jedan osumnjičenik. Castro Tellez kaže da su tijekom istrage kontaktirali više od tisuću ljudi. 

Policija tvrdi kako je analizirano više od 500 tragova od kojih se niti jedan nije pokazao krucijalnim za istragu. Münchensko povjerenstvo za umorstva stoga hitno traži podatke, čak i one koji su naizgled beznačajni, koji bi mogli pomoći u razrješenju ubojstva. 
 

Pročitajte više