Policija o dvostrukom ubojici u Pločama: Našli smo ga s automatskim oružjem

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

POLICIJA je uhitila muškarca kojeg se sumnjiči da je u Pločama ubio vlastitog brata i još jednog mladića. Zoran Tikvica, voditelj Službe krim policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, objasnio je u Dnevniku Nove TV kako će izgledati daljnja procedura.

"Trenutno se obavlja ispitivanje osumnjičenog. Nakon toga će biti doveden u prostorije policije i bit će predan pritvorskom nadzorniku. Nakon toga će ga ispitati županijskog državno odvjetništvo te će sudac istrage odlučiti hoće li mu se odrediti istražni zatvor", rekao je.

Pronašli ga blizu auta s automatskim oružjem

Policija je ubojicu pronašla za oko 30 minuta u čemu su joj, rekao je Tikvica, puno pomogle dojave građana. "To nam je pomoglo da brzo reagiramo, da lociramo gdje su tijela ubijenih te pronađemo osumnjičenika", rekao je. Prilikom privođenja policajci su pucali iz vatrenog oružja, ali to Tikvica nije želio detaljno komentirati.

"Radi se o trojici policajaca. Zatekli su ga u blizini njegova vozila s automatskim oružjem u ruci. Već su postojale sumnje na dvostruko ubojstvo i ti su policajci stvarno reagirali po svim pravilima struke te su ga savladali", rekao je.

Također je rekao, odgovarajući na pitanje novinarke da ne pamti da je maloljetnik na ovaj način ubijen na putu do škole: "Ovim putem izražavam sućut obiteljima i prijateljima i jedne i druge žrtve. S nečim ovakvim, da je u pitanju maloljetnik, se na području naše policijske uprave nismo dugo susreli", rekao je. 

Pročitajte više