Policija objavila detalje nesreće kod Zaprešića u kojoj je poginula 27-godišnjakinja

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

JEDNA osoba je poginula u nedjelju navečer kod Zaprešića kad je vlak udario u osobni automobil. Lokomotiva je udarila u automobil na pružnom prijelazu u Brdovcu kod Zaprešića.

Policija je jutros, nakon završetka očevida, objavila detalje.

Jučer oko 20.20 sati 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka, a kretala se kroz mjesto Brdovec istočnom prometnom trakom kolnika Ulice Dragutina Butorca u smjeru sjevera.

>> Vlak kod Zaprešića naletio na automobil s tri djevojke, poginula 27-godišnjakinja

Došla je do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema postavljenih uređaja za zatvaranje prometa, ali su postavljeni uređaji za svjetlosne i zvučne signale te prometni znakovi Andrijin križ i "Stop-obavezno zaustavljanje". Tijekom prelaska pruge na stražnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila naletjela je lokomotiva kojom je južnim kolosijekom u smjeru istoka upravljao 33-godišnji strojovođa.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 27-godišnja putnica sa stražnjeg sjedala automobila, dok su 26-godišnja vozačica i 26-godišnja suvozačica lakše ozlijeđene. Liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

Promet po kolniku Ulice Dragutina Butorca bio je zatvoren od 20.45 do 1.30 sati i odvijao se zaobilaznim alternativnim pravcima dok je željeznički promet bio obustavljen između 20.20 i 1.05 sati.

Pročitajte više