Policija objavila detalje teške nesreće u Baranji

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

U SUBOTU oko 16:35 na državnoj cesti D7, između mjesta Branjin Vrh i Kneževa, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila, 36-godišnji hrvatski državljanin, objavili su iz PU Osječko-baranjske.

Vozač se osobnim automobilom kretao iz smjera Branjinog Vrha u smjeru Kneževa te je, dolaskom do zavoja u lijevo, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio kontrolu nad upravljačem, prešao na suprotnu prometnu traku i udario u teretni automobil koji se u tom trenutku kretao iz suprotnog smjera. Teretnim automobilom upravljao je 59-godišnji državljanin Bugarske.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 36-godišnji vozač osobnog automobila, dok su putnici iz automobila prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su im konstatirane tjelesne ozljede, i to: 17-godišnjem hrvatskom državljaninu teške tjelesne ozljede, dok su 21-godišnjem i 26-godišnjem hrvatskom državljaninu konstatirane lake tjelesne ozljede. 

Očevid na mjestu događaja prometne nesreće obavili su zamjenik općinskog državnog odvjetnika, sudski vještak i očevidna ekipa Policijske postaje Beli Manastir.

Od 16:35 do 20:40 promet na cesti odvijao se obilazno županijskom cestom 4018 (Topolje) sve do državne ceste 2012 (Kneževi Vinogradi). 

Tek oko 20:40 djelomično je pušten promet jednom prometnom trakom državnom cestom D7 između Branjinog Vrha i Kneževa, objavili su iz policije.

Pročitajte više