Policija objavila detalje velike potjere za pljačkašima u Varaždinu i sliku plijena

Foto: PU varaždinska

VARAŽDINSKA policija objavila je detalje pljačke u jednom od dućana trgovačkog centra u Varaždinu i potjere koja je uslijedila. 

Policija navodi kako su oko 1:15 dvojica rumunjskih državljana u dobi od 44 i 25 godina iz trgovine otuđila veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200.000 kuna.

Potom su pobjegli osobnim automobilom u smjeru jugozapadne obilaznice Grada Varaždina. Zaštitari trgovačkog centra policiji su dali opis vozila kojim se dvojac udaljio, nakon čega su se sve raspoložive ophodnje uključile u potragu.

Nedugo nakon toga vozilo koje je odgovaralo opisu uočeno je na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu te su policijski službenici zaustavili svoje vozilo i izašli iz istog u cilju provjere uočenog vozila i identiteta osoba koje su se nalazile u njemu. U tom trenutku vozač je stisnuo gas i krenuo prema policijskim službenicima u namjeri da ih pregazi i pobjegne.

Jedan od policijskih službenika je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede dok su pokušavali izbjeći vozilo te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se odvezli još nekoliko stotina metara. Potom su izašli iz onesposobljenog automobila i počeli bježati u obližnja polja kukuruza.

Pročitajte više