Policija objavila detalje: Žena srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu (13)

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ABA

POLICIJA je večeras objavila veliko priopćenje o obračunu u Kninu koji je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu, a završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji. 

Šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Policija nije objavila identitete prijavljenih, no kako doznajemo, za nanošenje teške tjelesne ozljede bratu dviju Kninjanki, inače vojniku Hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše tjelesne ozljede 13-godišnjoj Kninjanki. 

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog prijetnje pištoljem.

Zbog prijetnje je kazneno prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, premda se u vrijeme incidenta nalazio izvan službe.

Sava Lešić prijavljen je tek prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, kao brat Kninjanki. 

Pročitajte cijelo priopćenje policije. 

Žena srpskog košarkaša šamarala djevojčicu

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19:40) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Četiri kaznene prijave i dvije prekršajne 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira na to što se u to vrijeme nalazio izvan službe", stoji u priopćenju policije. 

Kako je došlo do brutalnog obračuna

U incidentu je sudjelovao profesionalni košarkaš Borca iz Srbije Sava Lešić koji je inače porijeklom iz sela kraj Knina. 

Bijeli Audi beogradskih tablica pred ulazom u Knin prepriječio je put autu u kojem su bile djevojka od 25 i djevojčica od 13 godina iz Kina. U automobilu beogradskih tablica navodno su bili Lešić i supruga. 

Lešićeva žena je izašla iz auta i fizički nasrnula na 13-godišnjakinju, da bi se potom umiješao i Lešić, također fizički nasrnuvši na djevojke.

13-godišnjakinja je, prema informacijama kojima raspolažemo, dobila najmanje jedan šamar. Navodno je oštećen i retrovizor na automobilu u kojem su bile Kninjanke. 

Djevojke su ocu, inače jednom od prvih hrvatskih redarstvenika i aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo nedaleko od Knina u kojem borave dvojica napadača. Braća Lešić, Sava i Dragan, prepričavaju mještani, fizički su napala oca i brata Kninjanki. 

U napadu se koristili čekić i letva

Brat djevojaka, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim ozljedama prvo u bolnici u Kninu, a ubrzo je prebačen u šibensku bolnicu. Danas je pušten kući. U napadu su se navodno koristili čekić i letva. Napadnuti su policiji ispričali da je u sukobu sudjelovao otac braće koja žive u Srbiji te da im je zaprijetio pištoljem. 

Braća su, neslužbeno doznajemo, inače državljani i Hrvatske i Srbije. Sava i Dragan Lešić kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju. 

Jedna od četiri napadnute osobe, koja je željela ostati anonimna, ispričala je kako je došlo do toga da su dvojica srpskih državljana prepriječila put autu s djevojkama. Kaže da su pokušali prestići automobil u kojem su bile djevojke, no isprva nisu uspjeli, pa su na kraju prepriječili put automobilu s djevojkama i fizički ih napali. Potvrđuju da je bilo i šamara. 

Neslužbeno doznajemo kako je iz oba automobila bilo nekih gestikulacija koje su završile fizičkim obračunom, prvo na cesti, a potom u selu u koje su otišli otac i brat Kninjanki. Otac i brat su policiji rekli da su išli vidjeti tko je to napao djevojke i popričati s njima, no da su ubrzo napadnuti. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više