Policija objavila fotke: Pogledajte kako ljudi parkiraju na invalidska mjesta

Foto: PU Brodsko Posavska

BRODSKO-posavska policija danas je provela preventivno-represivnu akciju usmjerenu prema vozačima koji parkiraju na mjesta predviđena za vozila osoba s invaliditeta, a da na to nemaju pravo.

Akcija je, priopćila je policija, provedena u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i s ciljem podizanja svijesti kod vozača i sprječavanja parkiranja na mjesta predviđena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti. 

Na području Nove Gradiške u akciji su zajedno sa policijskim službenicima sudjelovali članovi nekoliko udruga koje povezuju osobe s invaliditetom.

"Ne sudite po izgledu i ponašanju"

Ovom akcijom policijski službenici su podsjetili vozače da prilikom sudjelovanja u prometu obrate pozornost na sve osobe koje sudjeluju u prometu, bilo kao pješaci ili biciklisti, te ne sude po njihovom izgledu ili ponašanju jer nikada ne znamo ima li takva osoba određeni stupanj invalidnosti, stoji u priopćenju.

Akcija je također provedena na području Slavonskog Broda, u vremenu od 8 do 12 sati, kojom prilikom su policijski službenici Postaje prometne policije utvrdili sedam prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestima predviđena za vozila osoba s invaliditetom, navodi se u priopćenju. 

 

Pročitajte više